MMMMMMMMMMMM
Buiten is het weer bar slecht dus tijd om weer lekker te gaan bakken!
Het recept heb ik ooit eens opgeschreven en kwam van smulweb.nl
500 gr bloem, 2 dl lauwe melk, 1 ei, 50 gr boter, 30 gr suiker, 25 gr gist, 10 gr zout,
evt kaneel
Hiervan maak je een mooi deegje, rol uit tot een lap en laat even rijzen.
Ondertussen maak je 3 dl banketbakkersroom en zet je 300 gr rozijnen in de week.
Banketbakkersroom:
breng 2,5 dl melk aan de kook met vanillesuiker.
roer er 25 gr bloem door en roer goed zodat er geen klontjes in komen.
haal de pan van het vuur en voeg de eidooiers één voor één toe (totaal 2)
laat 3 minuutkjes koken en daarna afkoelen op een plaatje.
Verdeel dit mengsel over het deeg en strooi en daarna de rozijnen over.
220 graden in de oven bakken, 25 minuten
glazuren:
100 gr poedersuiker en 2 eetl water
Eet smakelijk!!
mmhhhhmmmm dat ziet er heerlijk uit ;o)
BeantwoordenVerwijderen